Kommande filmer:

 

 

 

Smallfoot  Premiär Fredag 28/9

Smallfoot poster

Nu vänds den legendariska myten om Bigfoot upp-och-ner när den unga och energiska Yetin plötsligt hittar något som han inte trodde existerade, en människa! Nyheten kring denna "smallfoot" ger honom berömmelse och kanske finns det nu en chans att få flickan i hans drömmar. Men samtidigt skapar nyheten kaos i det lilla Yeti-samhället över vad mer som kan tänkas gömma sig där ute i den stora vida världen, bortom deras egna lilla snötäckta by. Smallfoot är berättelsen om vänskap, mod och lyckan över att upptäcka nya ting! Det här blir yeti-kul! Regi - Karey Kirkpatrick, Jason Reisig   Längd 1.40 Tillåten från 7 år (barntillåten i målsmans sällskap)   Visas i 2D & 3D    Svenskt tal

 

 

 

 

 

 

 

 

Johnny English Strikes Again  Premiär Fredag 28/9

Johnny English Strikes Again poster

JOHNNY ENGLISH STRIKES AGAIN är den tredje delen i den underhållande serien om Johnny English. Rowan Atkinson återvänder som den mycket älskade men otursdrabbade hemliga agenten. Det nya äventyret börjar när en cyberattack avslöjar identiteten på alla agenter i Storbritannien, och gör den pensionerade Johnny English till underrättelsetjänstens sista hopp och djupdyker i att hitta superhackern. Som en man med få färdigheter och analoga metoder måste Johnny English övervinna den moderna tekniken för att lyckas med detta uppdrag. Regi - David Kerr I rollerna: Rowan Atkinson, Ben Miller, Olga Kurylenko, Emma Thompson, Jake Lacy  Längd 1.49 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap

 

 

 

 

 

 

 

 

A Star Is Born  Premiär Ej klart

A Star Is Born poster

Oscarsnominerade Bradley Cooper både regisserar och spelar huvudrollen i A STAR IS BORN där vi får möta musikern Jack Maine som blir förälskad i den kämpande artisten Ally. Hon har precis gett upp drömmen om att slå igenom som sångerska, när hon en dag upptäcks av Jack som hjälper henne in i rampljuset. Men när Allys karriär äntligen börjar ta fart så håller deras relation på att rasera - samtidigt som Jack kämpar mot sina inre demoner...  Regi - Bradley Cooper  I rollerna: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Dave Chappelle, Anthony Ramos Längd 2.16 Tillåten från 7 år (barntillåten i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Simple Favor  Premiär Ej klart

A Simple Favor poster

A SIMPLE FAVOR centrerar kring Stephanie (Anna Kendrick), en mammabloggare som försöker avslöja sanningen bakom hennes vän Emilys (Blake Lively) plötsliga försvinnande från deras lilla stad. Stephanie försöker finna ut vad som hänt, tillsammans med Emilys man Sean (Henry Golding), i denna snygga thriller fylld av vändningar och svek, hemligheter och avslöjanden, kärlek och lojalitet, mord och hämnd.  Regi - Paul Feig  I rollerna: Anna Kendrick, Blake Lively, Linda Cardellini, Jean Smart, Rupert Friend  Längd 1.57 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

BlacKkKlansman  Premiär Ej klart

BlacKkKlansman poster

Från den visionära filmskaparen Spike Lee kommer nu den otroliga men sanna historien om en amerikanske hjälte. Det är tidigt 70-tal - en kaosartad tid kantad av slaget om medborgliga rättigheter. Ron Stallworth blir den första kriminalaren med afroamerikansk bakgrund på Colorado Springs-polisstation. Hans anställning välkomnas med skepticism och öppen hotfullhet av både kollegor och chefer. Helt orädd beslutar sig Stallworth för att göra sig ett namn och skapa förändring i samhället. Han ger sig djärvt ut på ett farligt uppdrag: att infiltrera och avslöja Ku Klux Klan. Förställd till rasist kontaktar Stallworth gruppen och snart blir han inbjuden i den innersta kretsen. Regi - Spike Lee  I rollerna: John David Washington, Adam Driver, Laura Harrier, Topher Grace, Robert John Burke, Japser Pääkönen Längd 2.15 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

Peppermint  Premiär Ej klart

Peppermint poster

Peppermint är en action-thriller om den unga mamman Riely North (Jennifer Garner) som vaknar upp efter en tid i koma efter det att hon själv och hennes man och barn blivit beskjutna utanför ett nöjesfält. Hennes man och dotter mördades brutalt i attacken. När rättsystemet misslyckas i attsätta dit de som dödade Rileys familj bestämmer hon sig för att ta saken i egna händer. Hon drar sig tillbaka i flera år, starkt driven av en hämdlystnad och en vilja att skipa rättvisa, tränar hon hårt och börjar smida planen för att få fast mördarna. När hon skrider till verket arbetar hon metodiskt och effektivt och ligger alltid steget för såväl LAPD, FBI och de kriminella gängen, tills hon till slut skipar sin egen rättvisa mote de som dödade hennes familj. Regi - Pierre Morel I rollerna: Jennifer Garner, Michael Mosley, John Gallagher Jr Längd 1.57 Barnförbjuden (Tillåten från 11 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stieg Larsson - Mannen som lekte med elden  Premiär Ej klart

Mannen som lekte med elden poster

MANNEN SOM LEKTE MED ELDEN är en spännande, upprörande och alarmerande skildring av Sverige från 1960-talet fram till idag. Det är också en gripande berättelse om en man som kämpade hårt för det han trodde på och som genom Millennium-böckerna lyckades nå ut med sitt budskap till en bred publik. Genom intervjuer, unikt arkivmaterial, dokumentära skildringar och re-enactments-inspelningar blir MANNEN SOM LEKTE MED ELDEN ett spännande, närgånget och fascinerande porträtt av en man som vigde sitt liv åt att kartlägga de högerextrema grupper som blivit alltmer framträdande i Sverige och resten av världen. Regi - Henrik Georgsson  Längd 1.39 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

Pettson och Findus - Findus flyttar hemifrån  Premiär Lördag 6/10

Pettson och Findus - Findus flyttar hemifrån poster

Findus hoppar runt i sin nya säng varje natt så att stackars Pettson inte kan sova. För att få lite ro bygger Pettson ett hopp-och-lekrum till Findus ute i uthuset bredvid. Det visar sig att Findus älskar sitt nya rum och firheten det ger så mycket att han bestämmer sig för att flytta tdit permanent. Det var inte riktigt vad Pettson hade tänkt sig. Pettson blir ledsen och ser framför sig ett väldig ensamt liv utan sin trogne vän. Findus, som gillar att bo själv måste nu komma upp något som kan muntra upp Pettson Längd 1.23 Barntillåten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Venom  Premiär Fredag 5/10

Venom poster

En av Marvels mest gåtfulla och komplexa tuffingar kan snart ses på bioduken med Tom Hardy som den dödliga beskyddaren Venom. Sedan 1988, har den utomjordiska symbioten Venom varit en av Spider-Mans mest populära karaktärer.  Längd 2.09 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)  Visas i 2D & 3D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Christoffer Robin & Nalle Puh  Premiär Fredag 12/10

Christopher Robin & Nalle Puh poster

I denna spelfilm har Christoffer Robin, den lilla pojken som en gång i tiden älskade att ge sig ut på äventyr i Sjumilaskogen, blivit vuxen. Men han känner sig vilsen i vuxenvärlden och nu måste hans barndomsvänner, Nalle Puh, Nasse, Ior och Tiger, ge sig ut i vår värld för att hjälpa Christoffer Robin hitta tillbaka till den omtänksamme och lekfulle lille pojken som fortfarande finns inom honom. Regi - Marc Forster I rollerna: Ewan McGregor, Hayley Atwell, Chris O'Dowd, Toby Jones, Peter Capaldi, Jim Cummings Längd 1.34 Barntillåten

 

 

 

 

 

 

 

 

First Man  Premiär Fredag 19/10

First Man poster

Efter den flerfaldigt Oscarbelönade jättesuccen La La Land, samarbetar regissören Damien Chazelle och skådespelaren Ryan Gosling igen med First Man, den spännande historien om hur NASA landsatte en man på månen, med fokus på Neil Armstrong och åren 1961-1969. Filmen är baserad på boken av James R. Hansen och låter oss komma nära Armstrong och de uppoffringar han gjorde för att kunna utföra ett av världshistoriens farligaste uppdrag.  Regi - Damien Chazelle  I rollerna: Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke, Kyle Chandler, Patrick Fugit, Ciaran Hinds, Ethan Embry, Shea Whigham, Corey Stoll, Pablo Schreiber  Längd 2.16 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

Lyrro  Premiär Fredag 19/10

Lyrro - Ut & invandrarna poster

BORTA BRA MEN HEMMA BÄST? Nej, det stämmer nog inte riktigt - och har nog aldrig gjort. LYRRO - IN OCH UTVANDRARNA är en sketch-artad film som handlar om att: Människan har alltid varit på väg. Ibland flyende från något men ofta också sökande efter något annat. Kanske är det bättre någon annanstans och kanske blir vi också bättre människor om vi får möjligheten att leva på en plats längre bort?  Regi - Peter Dalle I rollerna: Peter Dalle, Suzanne Reuter, Henrik Dorsin, Johan Ulveson, Björn Gustafsson, Nour El Refai   Längd 1.42 Tillåten från 7 år (barntillåten i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

Halvdan Viking  Premiär Fredag 26/10

Halvdan Viking poster

Halvdan Viking är elva år och bor i Östbyn med smeden Björn efter att hans pappa gett sig av på plundringsfärd. Men Halvdan är ingen "riktig" viking. Han haltar, har dåligt självförtroende och saknar en vän. I närheten av Östbyn ligger Västbyn. De båda byarna har legat i fejd med varandra så länge man kan minnas och det är förbjudet att befinna sig på fel sida av älven som delar de två byarna. En dag i skogen möter Halvdan plötsligt den orädda kungadottern Meia från fiendebyn Väst. Trots att de inte får träffas spirar en oväntad vänskap fram mellan dem. När Västbyn planerar ett anfall på Östbyn förstår vännerna att allt hänger på dem om det ska stoppas i tid. Men har de tillräckligt med mod och list för att göra det som krävs utan att ta till vapen? Regi - Gustaf Åkerblom I rollerna: Peter Haber, Vilgot Hedtjärn, Ellinea Siambalis, Claes Månsson, Torkel Petersson, Joel Spira, Nina Zanjan  Längd 1.39 Tillåten från 7 år (barntillåten i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

Bad Times at the El Royale  Premiär Ej klart

Bad Times at the El Royale poster

Sju främlingar, som alla bär på var sin mörk hemlighet, träffas på det nedgångna hotellet El Royale i Lake Tahoe. Under en ödesdiger natt kommer alla få sin chans till försoning - innan helvetet brakar loss...  Regi - Drew Goddard  I rollerna: Chris Hemsworth, Dakota Johnson, Jon Hamm, Jeff Bridges, Cynthia Erivo Längd 1.51 Barnförbjuden (Tillåten från 11 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Girl in the Spider´s Web  Premiär Ej klart

The Girl in the Spider's Web poster

Lisbet Salander, kultfiguren och huvudkaraktären från Stieg Larssons Milleniumserie, återvänder till vita duken i GIRL IN THE SPIDER'S WEB baserad på succéromanen med samma namn (svensk titel "Det som inte dödar oss") av David Lagercrantz som nu filmatiserats för första gången. Golden Globe-belönade Claire Foy från "The Crown" spelar den inåtvända och utstötta hackern. Filmen är regisserad av Fede Alvarez ("Don't Breathe"). I övriga roller ses bland andra Sverrir Gudnason, Lakeith Stanfield, Stephen Merchant, Vicky Krieps, Cameron Britton, Claes Bang, Synnøve Macody Lund m fl. Regi - Fede Alvarez I rollerna: Claire Foy, Sverrir Gudnason, Stephen Merchant, Claes Bang, Mikael Persbrandt mfl  Längd 1.59 Barnförbjuden (Tillåten från 11 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

Halloween (2018) Premiär Fredag 19/10

Halloween poster

Jamie Lee Curtis återvänder till sin ikoniska roll som Laurie Strode. För sista gången konfronteras hon med den maskerade figuren Michael Myers som jagat henne sedan hon med nöd och näppe undkom honom under Halloweennatten för fyra decennier sedan.  Regi - David Gordon Green I rollerna: Jamie Lee Curtis, Judy Gree Längd 1.49 Barnförbjuden (Tillåten från 11 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

Bohemian Rhapsody  Premiär Ej klart

Bohemian Rhapsody poster

BOHEMIAN RHAPSODY är en hyllning till Queen, deras musik och enastående sångare Freddie Mercury, som trotsade stereotyperna, rev upp konventionerna och blev en av världens mest älskade underhållare. Filmen följer bandets explosionsartade uppgång genom deras ikoniska låtar och revolutionerande sound, när bandet nästan splittras på grund av Mercuys urspårade livsstil och den triumfartade återföreningen under Live Aid då Mercury leder bandet i ett av de mäktigaste framträdandena i rockhistorien, samtidigt som han kämpar mot en livshotande sjukdom. Under tiden cementerar de arvet från ett band som fortsätter att inspirera outsiders, drömmare och musikälskare än idag.  Regi - Bryan Singer  I rollerna: Rami Malek, Mike Myers, Joseph Mazzello, Ben Hardy, Aidan Gillen   Längd *.** Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grinchen  Premiär Fredag 9/11

Grinchen poster

Varje år runt juletid stör de hans lugna ensamhet med sina allt större, mer skinande och mer högljudda festligheter. När invånarna i Vemdalen tillkännager att de detta år ska göra julen tre gånger så stor som förut, inser Grinchen att det enda sättet för honom att få lugn och ro är att stjäla julen. Han bestämmer sig för att klä ut sig till jultomten på julafton, och går så långt att han till och med fångar en ointresserad, missanpassad ren för att dra hans släde. Under tiden, nere i Vemdalen, smider Cindy-Lou Who, en ung flicka med en översvallande julkänsla, och hennes vänner planer. De ska fånga jultomten under hans julaftonsrunda så att hon kan tacka honom för allt han gjort för hennes utarbetade, ensamstående mamma. Men när julen närmar sig hotar hennes godhjärtade plan att kollidera med Grinchens inte så godhjärtade plan. Kommer Cindy-Lou äntligen att få träffa tomten? Kommer Grinchen att lyckas tysta Vemdalens julfirande en gång för alla? Regi - Pete Candeland och Yarrow Cheney  Längd 1.40 Tillåten från 7 år (barntillåten i målsmans sällskap)   Visas i 2D & 3D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott  Premiär Onsdag 14/11

Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott poster

Fantastiska Vidunder: Grindelwalds brott är den andra av totalt fem filmer från J.K Rowlings magiska värld. I slutet av den första filmen blev den ondskefulle trollkarlen Gellert Grindelwald (Johnny Depp) tillfångatagen av den amerikanska magi-kongressen MACUSA, med hjälp från Newt Scamander (Eddie Redmayne). Men Grindelwald lyckades undkomma arresten och har bestämt sig för att samla anhängare som inte får veta sanningen om hans egentliga agenda: att uppfostra renblodstrollkarler till att styra över alla icke-magiska varelser. I ett försök att hindra Grindelwalds planer, tar Albus Dumbledore (Jude Law) hjälp av sin tidigare elev Newt Scamander, som går med på att hjälpa till - ovetandes om vilka faror som väntar... Såväl kärlek som lojalitet testas, även hos trogna vänner och inom familjer, i en alltmer uppdelad värld.  Regi - David Yates I rollerna: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Zoë Kravitz, Callum Turner, Claudia Kim, William Nadylam, Kevin Guthrie, Carmen Ejogo, with Jude Law och Johnny Depp   Längd 2.13 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)  Visas i 2D & 3D

 

 

 

 

 

 

 

Britt-Marie Var Här  Premiär Fredag 21/12

Britt-Marie var här poster

Britt-Marie är inte alls någon ordningsfascist. Det är bara det att smuts och oorganiserade besticklådor får henne att skrika på insidan. När hon lämnar sin man efter 40 års äktenskap och ett liv som hemmafru, tvingas hon göra upp med sig själv och möta omvärlden. Det enda jobb hon kan få finns i Borg, en liten håla där allt är nedlagt förutom den ölstinkande pizzerian och det lokala fotbollslaget. Britt-Marie får i uppdrag att träna byns ungdomslag, trots att hon avskyr fotboll. Men snart väcks hennes drömmar och med dem en undangömd framtidstro. När hon dessutom blir bjuden på dejt av polisen Sven finns ingen återvändo. Kanske finns det en andra chans i livet, kanske är det aldrig för sent att börja leva. Regi - Tuva Novotny  I rollerna: Pernilla August, Peter Haber, Olle Sarri, Anders Mossling, Malin Levanon, Vera Vitali, Mahmut Suvakci, Lance Ncube  Längd 2.04 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquaman  Premiär Fredag 21/12

Aquaman poster

Efter händelserna i Justice League fångas Arthur Curry - den motvilliga härskaren av Atlantis - i en strid som hotar både hans hav och hans eget folk.  Regi - James Wan I rollerna: Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson, Dolph Lundgren, Yahya Abdul-Mateen II, Nicole Kidman   Längd 2.17 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mary Poppins kommer tillbaka  Premiär Juldagen

Mary Poppins kommer tillbaka poster

 

Regi - Rob Marshall  I rollerna: Emily Blunt, Meryl Streep, Emily Mortimer, Colin Firth, Angela Lansbury, Julie Walters, Ben Whishaw, Dick Van Dyke, Pixie Davies, Lin-Manuel Miranda   Längd 1.48 Tillåten från 7 år (barntillåten i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Unsane  Premiär Ej klart

Unsane poster

En ung kvinna lämnar sin hemstad för att undkomma sitt förflutna och påbörja ett nytt jobb. Plötsligt blir hon ofrivilligt placerad på ett mentalsjukhus där hon blir utsatt för sin största fruktan. Men är det på riktigt, eller bara något hon inbillar sig? Till synes är det ingen som tror på henne och när till och med myndigheterna är ovilliga att hjälpa henne, måste hon själv konfrontera sina största rädslor.  Regi - Steven Soderbergh I rollerna: Claire Foy, Joshua Leonard, Jay Pharoah, Sarah Stiles, Amy Irving  Längd 1.37 Barnförbjuden (Tillåten från 11 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

Med reservation för min klantighet då det gäller att sätta fingrarna på rätt tangent.