Kommande filmer:

 

 

Shoplifters  Premiär Söndag 20/1

Shoplifters poster

Efter en av sina snattningsrundor tillsammans med sin son upptäcker Osamu en övergiven flicka som står och fryser i kylan. De tar hand om henne och släpper in henne i familjen. Trots att de är fattiga och knappt har mat för dagen så har de det ändå ganska bra tillsammans. Ända till en oväntad händelse avslöjar gömda hemligheter och sätter deras sammanhållning på hårda prov...  Regi - Hirokazu Koreeda  I rollerna: Lily Franky, Kirin Kiki, Sôsuke Ikematsu   Längd 2.01 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Second Act  Premiär Ej klart

Second Act poster

Jennifer Lopez spelar Maya som är 40, jobbar på en stormarknad och är frustrerad över de drömmar och mål med livet hon aldrig lyckats uppfylla. Men så får hon chansen att återuppfinna sig själv med hjälp av ett fejkat CV och ett alter ego, för bevisa att man inte behöver en collegeutbildning för att lyckas i livet, och att det aldrig är för sent för att börja om.  Regi - Peter Segal  I rollerna: Jennifer Lopez, Leah Remini, Vanessa Hudgens, Treat Williams, Milo Ventimiglia Längd 1.44 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Britt-Marie Var Här  Premiär Fredag 25/1

Britt-Marie var här poster

Britt-Marie är inte alls någon ordningsfascist. Det är bara det att smuts och oorganiserade besticklådor får henne att skrika på insidan. När hon lämnar sin man efter 40 års äktenskap och ett liv som hemmafru, tvingas hon göra upp med sig själv och möta omvärlden. Det enda jobb hon kan få finns i Borg, en liten håla där allt är nedlagt förutom den ölstinkande pizzerian och det lokala fotbollslaget. Britt-Marie får i uppdrag att träna byns ungdomslag, trots att hon avskyr fotboll. Men snart väcks hennes drömmar och med dem en undangömd framtidstro. När hon dessutom blir bjuden på dejt av polisen Sven finns ingen återvändo. Kanske finns det en andra chans i livet, kanske är det aldrig för sent att börja leva. Regi - Tuva Novotny  I rollerna: Pernilla August, Peter Haber, Olle Sarri, Anders Mossling, Malin Levanon, Vera Vitali, Mahmut Suvakci, Lance Ncube  Längd 2.04 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

Puzzle  Premiär Ej klart

Puzzle poster

Agnes (Kelly Macdonald), en isolerad hemmafru som tas för given av sin familj, upptäcker en passion för att lösa pussel som får henne att påbörja en resa till en helt ny värld. Hennes liv tar vändning hon aldrig kunnat föreställa sig när hon möter Robert (Irrfan Kahn), en rik, tillbakadragen uppfinnare, som omedelbart inser hennes stora talang och rekryterar henne som sin partner i ett kommande världsmästerskap i att lägga pussel.  Regi - Marc Turtletaub I rollerna: Kelly Macdonald, Irrfan Khan, David Denman m fl   Längd 1.42 Barntillåten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Under en öppen himmel  Premiär Ej klart

Under en öppen himmel poster

Joe är en väluppfostrad och lågmäld 14-åring, han är enda barnet till Jeanette (Carrey Mulligan) och Jerry (Jake Gyllenhall), en hemmafru och ett golfproffs och de bor i en liten håla i Montana under 1960-talet. Vid gränsen till Kanada pågår en okontrollerad skogsbrand och när Jerry förlorar sitt jobb på golfklubben, förlorar han även fotfästet och bestämmer sig för att lämna sin fru och son för att åka och hjälpa till att släcka branden. Joe blir tvungen att växa upp väldigt snabbt och han får se sin mamma kämpa med sitt liv, hon förändras mer och mer och inleder en affär med en äldre man. Skådespelaren Paul Dano gör en imponerande regidebut och tillsammans med Zoe Kazan har han även skrivit manus, efter en roman av Richard Ford med samma namn. Carey Mulligan levererar sin finaste rollprestation av en komplex kvinna vars självbestämmande och egenintresse stör värderingarna och förväntningarna av en 1960-tals kärnfamilj. Åskådarna får se WILDLIFE utifrån en tonårspojke observation av hur hans föräldrars äktenskap gradvis börjar lösas upp. Regi - Paul Dano I rollerna: Jake Gyllenhaal, Carey Mulligan, Ed Oxenbould, Bill Camp mfl. Längd 1.44 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

Vice  Premiär Ej klart

Vice poster

VICE berättar den otroliga historien om hur en byråkratisk tjänsteman, Dick Cheney, i det tysta blev den mäktigaste mannen i världen som vice president till George W. Bush. Hans beslut påverkade både USA och övriga världen på ett sätt som vi fortfarande känner av. Regi - Adam McKay I rollerna: Christian Bale, Amy Adams, Alison Pill, Sam Rockwell, Steve Carell, Tyler Perry, LisaGay Hamilton  Längd 1.56 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Instant Family  Premiär Ej klart

Instant Family poster

Ett gift par tar sig vatten över huvudet när de bestämmer sig för att adoptera tre barn.  Regi - Sean Anders  I rollerna: Rose Byrne, Mark Wahlberg, Isabela Moner, Octavia Spencer, Eve Harlow, Brenda Fernandez, Julie Hagerty, Tig Notaro, Tom Segura, Iliza Shlesinger, m fl Längd 1.36 Tillåten från 7 år (barntillåten i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Mule  Premiär Ej klart

The Mule poster

Earl Stone (Clint Eastwood), en fattig och ensam man i 80-årsåldern, blir erbjuden ett jobb som chaufför. Det låter enkelt, men vad Earl inte vet är att han precis har tagit jobbet som knarkkurir åt den mexikanska kartellen. Han gör det bra - så bra att han får större leveranser och blir tilldelad en handler. Han är dock inte den enda som håller koll på Earl då han också hamnat på den hårdföre DEA-agenten Colin Bates (Bradley Cooper) radar. Även om pengar inte längre är ett problem så börjar så småningom hans tidigare misstag göra sig påminda, och det är osäkert om han hinner ställa allt tillrätta innan polisen eller kartellens torpeder hinner ikapp honom. Regi - Clint EastwoodI rollerna: Clint Eastwood, Bradley Cooper, Laurence Fishburne, Michael Peña, Dianne Wiest, Andy Garcia  Längd 2.09 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

Röjar-Ralf kraschar internet  Premiär Fredag 1/2

Röjar-Ralf kraschar internet poster

I detta nya äventyr lämnar Ralf och Vanilja sin spelhall och beger sig in i den outforskade, vidsträckta och spännande internetvärlden, som kanske eller kanske inte kommer överleva Ralfs röjande. Bråkstaken Ralf och hans kompis Vanilja von Sockertopp, båda två från videospelsvärlden, sätter allt på spel när de ger sig ut på "world-wide-webben" för att leta reservdelar till Vaniljas videospel, Sockerkick. De visar sig vara svårare än de tror och tillsammans måste de ta hjälp av internets invånare för att hitta det de letar efter  Regi - Phil Johnston, Rich Moore  Längd 1.38 Tillåten från 7 år (barntillåten i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

LEGO® FILMEN 2  Premiär Fredag 8/2

Lego-filmen 2 poster

I den efterlängtade uppföljaren återförenas nu Bricksburgs hjältar i LEGO FILMEN 2 för ett nytt, actionfyllt äventyr. Den här gången hotas de av LEGO DUPLO-inkträktare från yttre rymden som förstör allt i sin väg snabbare än invånarna hinner bygga upp det igen. Kampen för att besegra inkräktarna och återställa lugnet i LEGO-unviersumet tar Emmet, Lucy, Batman och deras vänner till nya outforskade världar. Det kommer krävas mod, kreativitet och mästerbyggarskills för att visa speciella de verkligen är. Regi - Mike Mitchell Längd 1.39 Tillåten från 7 år (barntillåten i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

Alita: Battle Angel  Premiär Fredag 13/2

Alita: Battle Angel poster

Från de visionära filmskaparna James Cameron ("Avatar") och Robert Rodriguez ("Sin City") kommer nu ALITA: BATTLE ANGEL. En actionladdad historia om en ung kvinnas resa för att upptäcka sanningen om sig själv och hennes kamp för att förändra världen. Regi - Robert Rodriguez  I rollerna: Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Michelle Rodriguez  Längd *.** Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Draktränaren 3  Premiär Fredag 22/2

Draktränaren 3 poster

Vad som började som en osannolik vänskap mellan en tonårs-Viking och en fantastisk Nattfasa-drake har vuxit till en episk trilogi som spänner över hela deras liv. I nästa kapitel kommer Hicke och Tandlöse äntligen att upptäcka sina sanna öden, som byn Berks ledare tillsammans med Astrid, och som drakledaren för alla Nattfasor. Deras vänskap prövas hårdare än någonsin tidigare när de möter det mörkaste hotet de överhuvudtaget skådat såväl som en feminin form av en Nattfasa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Captain Marvel  Onsdag 6/3

Captain Marvel poster

Carol Danvers (Brie Larson) blir en av universums mäktigaste hjältar när Jorden hamnar mitt i ett galaktiskt krig mellan två utomjordiska raser. Regi - Anna Boden och Ryan Fleck I rollerna: Brie Larson, Gemma Chan, Lee Pace, Djimon Hounsou, Ben Mendelsohn, Samuel L. Jackson och Jude Law Längd *.** Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drömparken  Premiär Fredag 12/4

Drömparken poster

Drömparken handlar om en fantastisk nöjespark där den väldigt kreativa flickan Junes drömmar kommer till liv.  Regi - Dylan Brown

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shazam!  Premiär Ej klart

Shazam! poster

Alla har en superhjälte inom sig – ibland krävs det bara lite magi för att locka fram den. Genom att skrika “shazam” förvandlas 14-årige fosterhemskillen Billy Batson till den vuxna och rippade superhjälten Shazam. Med sina nyvunna krafter gör Billy precis vad varje tonåring skulle göra – har kul med dem! Men han måste snabbt lära sig hantera dem för att stoppa den ondskefulla Dr. Thaddeus Sivana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dumbo  Premiär Fredag 29/3

Dumbo poster

I Disneys "Dumbo" möter vi Holt Farrier, en f.d. cirkusstjärna vars hela liv vänts upp och ner efter kriget. Cirkusdirektören Max Medici anställer Holt för att ta hand om en nyfödd elefant, vars överdimensionerade öron gör honom till åtlöje på den inte alltför framgångsrika cirkusen. När Holts barn upptäcker att Dumbo kan flyga får de omedelbart besök av den övertygande entreprenören V.A. Vandervere, som vill göra en stor stjärna av den annorlunda lilla elefanten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avangers 4  Premiär Fredag 24/4

Avengers: Endgame poster

Fjärde filmen om Marvels hjältar The Avengers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med reservation för min klantighet då det gäller att sätta fingrarna på rätt tangent.