Kommande filmer:

 

 

Adrift  Premiär Fredag 1/6

Adrift poster

Från regissören till EVEREST kommer den inspirerande och sanna berättelsen om hur två frisinnade själar möts i vad som börjar som en kärlekshistoria och senare kom att bli deras livs största äventyr. När Tami Oldham (Shailene Woodley) och Richard Sharp (Sam Claflin) beger sig ut på en långsegling över havet kunde de inte ana att de skulle hamna i en av de värsta orkanerna i historien. När Tami vaknar i efterdyningarna av stormen finner hon Richard svårt skadad och deras båt i spillror. Utan något hopp om räddning måste hon finna styrka och beslutsamhet att rädda sig och den enda man hon någonsin älskat.  Regi - Baltasar Kormákur  I rollerna: Shailene Woodley, Sam Claflin, Luna Campbell  Längd 1.49 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

LasseMajas Detektivbyrå - Det första mysteriet  Premiär Fredag 1/6

LasseMajas Detektivbyrå - Det första mysteriet poster

I den nya filmen om Lasse-Majas Detektivbyrå börjar vi från början. Hur gick det egentligen till när Lasse och Maja träffades för första gången, och vad hade en mycket speciell bok med det hela att göra? I Vallebyskolan finns glömda platser och hemligheter, uppenbart världar att begå brott för. Vem ligger bakom stölden av Hammarabis bok? Är det engelskaläraren med den konstiga dialekten, den nya idrottsläraren med den för tajta overallen, den skumma bibliotekarien, den tystlåtna och kringsmygande vaktmästaren eller kan det till och med vara rektor Brynolfsson själv? I sitt högkvarter nere i hamnen försöker Lasse och Maja få lite lugn och ro för att lista ut vem tjuven är, men får dom så mycket lugn och ro? Vem kan man egentligen lita på? Sanningen uppdagas i den årliga tävlingen mellan alla skolor där vinnaren erhåller Hammarabis bok och den fantastiska hemlighet den bär på. Det är bara ett problem, den är försvunnen. Följ med på ett äventyr där två barns olikheter behövs för att lösa mysteriet. Välkomna till LasseMajas Detektivbyrå, det var så här allt började. Regi - Josephine Bornebusch I rollerna: Frank Dorsin, Ester Vuori, Johan Rheborg, Jonas Karlsson, Katrin Sundberg, Tomas Norström, Lotta Tejle  Längd 1.35 Barntillåten

 

 

 

 

 

 

 

Under the Tree  Premiär Söndag 3/6

Under the Tree poster

Atli och Agnes hänger mest ihop för dottern Ásas skull, och när Agnes upptäcker att Atli kollar på film där han har sex med sitt ex slänger hon raskt ut honom. Han flyttar in hos föräldrarna, som är i konflikt med grannarna om det stora alltför skuggande trädet på sin bakgård. Atli genomlider käbblet mellan de två hushållen samtidigt som han försöker säkra delad vårdnad om lilla Ása. Trädkampen förs med allt från säkerhetskameror till motorsåg, och såväl människors som husdjurs liv svävar snart i fara. Sigurdur Sigurjónsson, från biosuccén "Bland män och får", spelar Atlis pappa. Under the Tree valdes till Islands officiella Oscarbidrag och blev förra årets näst mest populära film på de isländska biograferna.  Regi - Hafsteinn Gunnar Sigurdsson I rollerna: Steinthór Hróar Steinthórsson, Edda Björgvinsdóttir, Sigurdur Sigurjónsson, Lára Jóhanna Jónsdóttir, Thorsteinn Bachmann Längd 1.29 Barnförbjuden (Tillåten från 11 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

Sicario: Soldado  Premiär Ej klart

Sicario: Day of the Soldado poster

Uppföljaren till kritikerhyllade filmen Sicario (2015, i regi av Denis Villeneuve) som kretsar kring det eskalerande kriget mot droger längs gränsen mellan USA och Mexiko. Josh Brolin är tillbaka som CIA agenten Matt Graver och Benicio del Toros Alejandro anlitas åter igen som oberoende "konsult" för att ta sig an en knarkkung som finansierar terrorister.  Regi - Stefano Sollima  I rollerna: Benicio Del Toro, Josh Brolin, Catherine Keener, Matthew Modine, Jeffrey Donovan  Längd 1.56 Barnförbjuden (Tillåten från 11 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Love, Simon  Premiär Ej klart

Love, Simon poster

Alla förtjänar en riktigt bra kärlekshistoria. Men för Simon är det lite mer komplicerat. Ingen vet att han är gay och han har heller ingen aning om vem det är som han har blivit kär i på nätet - bara att det är någon som går i hans egen skola. Att reda ut dessa frågor visar sig vara både roligt, läskigt men också livsomvälvande. LOVE, SIMON är en varmhjärtad historia om att finna sig själv och att bli förälskad. Regi - Greg Berlanti I rollerna: Nick Robinson, Katherine Langford, Jennifer Garner, Josh Duhamel  Längd 1.54 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slender Man  Premiär Ej klart

Slender Man poster

"Slender Man" berättar historien om den långa, tunna figuren med onaturligt långa armar och ett ansiktslöst ansikte - figuren är ansvarig för att ha hemsökt och legat bakom försvinnanden av oräkneliga barn och tonåringar.  Längd 1.43 Barnförbjuden (Tillåten från 11 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alpha  Premiär Ej klart

Alpha poster

Under sin första jakt med stammens främsta jägare såras en man och lämnas för att dö. När han vaknar upp är han själv och allvarligt skadad, och för att överleva måste han navigera den ogästvänliga, oförlåtande vildmarken. En ensam varg, också övergiven av sin flock, blir mannens enda sällskap och allierade i kampen mot oräkneliga faror och odds som starkt talar emot att de ska hinna hem före den livsfarliga vintern anländer. Regi - Albert Hughes  I rollerna: Kodi Smit-McPhee, Leonor Varela, Natassia Malthe, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Mercedes de la Zerda, Jens Hultén Längd 2.02 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)  Visas i 2D & 3D

 

 

 

 

 

 

 

 

Jurassic World; Fallen Kingdom  Premiär Fredag 8/6

Jurassic World: Fallen Kingdom poster

Det har gått fyra år sedan den extravaganta nöjesparken Jurassic World förstördes av okontrollerade dinosaurier. Ön Nublar ligger nu övergiven av människor medan de överlevande dinosaurierna slåss för sin överlevnad i djungeln. När öns slumrande vulkan väcks till liv tar Owen (Chris Pratt) och Claire (Bryce Dallas Howard) på sig att rädda de dinosaurier som finns kvar från utrotning. Owen letar efter sin ledarraptor Blue som fortfartande saknas i djungeln och Claire tar uppdraget att hitta djuren efter att ha fyllts av respekt för dem. När de kommer till ön möts de av flödande lava och deras expedition avslöjar en konspiration som kan utsätta jorden för det mest riskfyllda människan skådat sedan urminnes tider. Regi - J.A. Bayona  I rollerna: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, James Cromwell, Ted Levine, Justice Smith, BD Wong, Jeff Goldblum Längd 2.08 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)  Visas i 2D & 3D

 

 

 

 

 

 

 

Unsane  Premiär Ej klart

Unsane poster

En ung kvinna lämnar sin hemstad för att undkomma sitt förflutna och påbörja ett nytt jobb. Plötsligt blir hon ofrivilligt placerad på ett mentalsjukhus där hon blir utsatt för sin största fruktan. Men är det på riktigt, eller bara något hon inbillar sig? Till synes är det ingen som tror på henne och när till och med myndigheterna är ovilliga att hjälpa henne, måste hon själv konfrontera sina största rädslor.  Regi - Steven Soderbergh I rollerna: Claire Foy, Joshua Leonard, Jay Pharoah, Sarah Stiles, Amy Irving  Längd 1.37 Barnförbjuden (Tillåten från 11 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

Den blomstertid nu kommer  Premiär Söndag 24/6

Den blomstertid nu kommer poster

Samtidigt som Sverige hamnar under en mystisk attack tvingas Alex tillbaka till sin barndomsby. Där måste han försonas med sin far och sin ungdomskärlek, Anna, medan de gemensamt kämpar för att överleva.  Regi - Victor Danell och Crazy Pictures  I rollerna: Christoffer Nordenroth, Lisa Henni, Jesper Barkselius, Pia Halvorsen  Längd 1.52 Barnförbjuden (Tillåten från 11 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 Strong  Premiär Ej klart

12 Strong poster

12 STRONG utspelar sig under de svåra dagarna efter 9/11 när en amerikanskt special force trupp - "Gröna baskrarna" - lett av kapten Mitch Nelson (Hemsworth), utses till att vara den första amerikanska truppen som skickas till Afghanistan på ett extremt farligt uppdrag. På plats i de otillgängliga bergen måste de övertyga den norra alliansens krigsherre, general Dostum (Negahban), att gå ihop med dem för att bekämpa den gemensamma motståndaren: talibanerna och deras al Qaida-allierade. Förutom att övervinna ömsesidig misstro och en stor kulturell skillnad måste amerikanerna, som är vana vid toppmodern krigföring, anta de afghanska kavalleriets primitiva taktik. Och trots de obekväma förhållandena står de nya allierade inför en överväldigande svårighet: underlägsna till antal och vapen och en hänsynslös fiende som inte tar fångar. Regi - Nicolai Fuglsig  I rollerna: Chris Hemsworth, Michael Shannon, Trevante Rhodes, Elsa Pataky, Michael Peña  Längd 2.10 Barnförbjuden (Tillåten från 11 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ocean's Eight  Premiär Onsdag 27/6

Ocean's 8 poster

Det är nya tider, och det är ett helt nytt gäng kvinnor som teamar upp i nya actionkomedin OCEAN'S 8! I filmen ser vi bland annat Oscar®vinnarna Sandra Bullock, Cate Blanchett och Anne Hathaway samt Rihanna som tillsammans planerar att utföra den ultimata kuppen i New York. Filmen regisseras av Oscar®nominerade Gary Ross (The Hunger Games.  Regi - Gary Ross I rollerna: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Rihanna, Awkwafina, Olivia Munn, Mindy Kaling, Adriana Lima, Sarah Paulson, Dakota Fanning, Helena Bonham Carter, Katie Holmes, Matt Damon  Längd 2.02 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)

'

 

 

 

 

 

 

 

Biet Maya - På nya honungsäventyr  Premiär Fredag 29/6

Biet Maya 2 poster

Mayas bikupa surrar av spänning och glädje, de har precis avslutat sommarskörden och fått fint besök från Buzztropolis som berättar om det stora honungsspelet. Maya beger sig till honungsspelet med sin bästa vän Willi och de förvirrade myrorna Arnie och Barney för att tävla. Snart möter hon sin ärkefiende Violet som ständigt försöker lura Maya. Fast besluten att vinna över Violet och säkra sommarskörden kämpar laget och tar sina första poäng. Under det sista momentet övertalar Violet sitt lag att fuska men de hamnar istället i fara. Maya och hennes vänner tar sig an det svåra och farliga uppdraget att rädda Violet och hennes lag. Regi - Noel Cleary, Alexs Stadermann  Längd 1.26 Tillåten från 7 år (barntillåten i målsmans sällskap)    Svenskt tal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ant-Man and the Wasp  Premiär Onsdag 4/7

Ant-Man and the Wasp poster

Ett nytt kapitel med hjältarna, som har en häpnadsväckande förmåga att krympa, tar sin början. I efterdyningarna av Captain America: Civil War tampas Scott Lang med konsekvenserna av sina val, både som superhjälte och som pappa. Han kämpar för att få balans mellan sitt familjeliv och sina plikter som Ant-Man. Hope van Dyne och Dr Hank Pym kontaktar honom gällande ett nytt, brådskande uppdrag. Scott måste återigen sätta på sig dräkten och lära sig att slåss sida vid sida med the Wasp för att nysta upp det förflutnas hemligheter.  Regi - Peyton Reed  I rollerna: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Peña, Walton Goggins, Bobby Cannavale, Judy Greer, Tip "T.I" Harris, David Dastmalchian, Hannah John Kamen, Abby Ryder-Fortson, Randall Park samt Michelle Pfeiffer, Laurence Fishburne och Michael Douglas   Längd 2.18 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)  Visas i 2D & 3D

 

 

 

 

 

 

 

The First Purge  Premiär Fredag 6/7

The First Purge poster

Bakom varje tradition ligger en revolution. Nästa nationaldag, bevittna hur Amerikas årliga 12-timmars laglöshet föddes. Välkommen till rörelsen som började som ett enkelt experiment: The First Purge. För att minska brottsligheten till under en procent resterande del av året, provar New Founding Fathers of America (NFFA) en sociologisk teori som ska ge utlopp för all aggression under en natt i ett utvalt område. Men när våldet från förtryckarna möter ilskan hos de utsatta, kommer smittan att explodera från försöksområdet och sprida sig över hela landet. Regi - Gerard McMurray  I rollerna: Y'Lan Noel, Lex Scott Davis, Joivan Wade, Luna Lauren Velez, Marisa Tomei  Längd 1.49 Barnförbjuden (Tillåten från 11 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

Hotel Transylvanien 3  Premiär Fredag 13/7

Hotell Transylvanien 3: En monstersemester poster

I ”Hotell Transsylvanien 3” får vi följa med vår favorit-monsterfamilj på lyxkryssning – en chans för Drac att ta lite välbehövlig semester från att ta hand om alla andras semestrar. Till en början är det frid och fröjd, men deras drömsemester förvandlas plötsligt till en mardröm då Mavis inser att Drac fallit för den mystiska kaptenen Ericka, som dessutom ruvar på en farlig hemlighet. Längd 1.44 Tillåten från 7 år (barntillåten i målsmans sällskap)    Svenskt tal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mamma Mia! Here we go again  Premiär Onsdag 18/7

Mamma Mia! Here We Go Again poster

Tio år efter Mamma Mia! The Movie återvänder vi till den grekiska pärlan Kalokairi i en ny musikalfilm med nya låtar baserade på ABBAs låtskatt. Mamma Mia! Here We Go Again tar oss tillbaka till det förflutna för att berätta historien om hur allt blev som det blev. Nya stjärnskottet Lily James (Baby Driver, Darkest Hour) axlar huvudrollen som unga Donna. Regi - Ol Parker  I rollerna: Meryl Streep, Christine Baranski, Lily James, Colin Firth, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård, Julie Walters, Andy Garcia, Dominic Cooper, Cher Längd *.** Tillåten från 7 år (barntillåten i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

Skyscraper  Premiär Fredag 13/7

Skyscraper poster

Internationella ikonen Dwayne Johnson spelar f.d. FBI-agenten och krigsveteranen Will Sawyer som jobbar med säkerheten för skyskrapor. Will är i Kina på jobb när världens högsta och mest säkra byggnad plötsligt fattar eld och han misstänks skyldig till händelsen. Efterlyst måste Will hitta den skyldige, rentvå sitt namn och rädda sin familj som är instängd i byggnaden? på andra sidan elden. Regi - Rawson Marshall Thurber I rollerna:Dwayne Johnson, Pablo Schreiber, Neve Campbell, Byron Mann, Kevin Rankin, Vivian Full, Hannah Quinlivan  Längd 2.07 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Mission: Impossible Fallout  Premiär Fredag 3/8

Mission: Impossible - Fallout poster

Även de bästa avsikter kan komma att jaga dig. I MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT kämpar Ethan Hunt (Tom Cruise) och hans IMF-team (Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames) tillsammans med några bekanta allierade (Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan) i en tävling mot tiden efter ett misslyckat uppdrag. Henry Cavill, Angela Bassett och Vanessa Kirby är också med i den dynamiska rollistan och filmskaparen Christopher McQuarrie återvänder till rodret.  Regi - Christopher McQuarrie  I rollerna: Rebecca Ferguson, Tom Cruise, Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames, Henry Cavill, Angela Bassett, Vanessa Kirby    Längd 2.03 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

 

Superhjältarna 2  Premiär Fredag 31/8

Superhjältarna 2 poster

Allas vår favoritsuperhjältefamilj är tillbaka, men den här gången står mamma Helen i rampljuset, och pappa Bob stannar hemma med barnen Violet och Dash för att göra hjälteinsatser i vardagslivet och försöka sköta allt som har med ett "normalt" familjeliv att göra. Det är en tuff omställning för alla, och det blir ännu tuffare, för ingen av dem har ännu en aning om lilla babyn Jack-Jacks alla superkrafter. När en ny skurk smider en genial och farlig plan måste familjen tillsammans med Fryzo samarbeta igen, vilket är lättare sagt än gjort, även om de alla är superhjältar. Längd *.** Tillåten från 7 år (barntillåten i målsmans sällskap)    Svenskt tal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Unga Astrid  Premiär Fredag 14/9

Unga Astrid poster

När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Det var en händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. Det här är berättelsen om när en ung Astrid, trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta. Unga Astrid är en fri tolkning av händelser i Astrid Lindgrens tidiga liv. Regi - Pernille Fischer Christensen I rollerna: Alba August, Magnus Krepper, Maria Bonnevie, Trine Dyrholm, Björn Gustafsson  Längd 2.03 Tillåten från 7 år (barntillåten i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

 

 

Venom  Premiär Fredag 5/10

Venom poster

En av Marvels mest gåtfulla och komplexa tuffingar kan snart ses på bioduken med Tom Hardy som den dödliga beskyddaren Venom. Sedan 1988, har den utomjordiska symbioten Venom varit en av Spider-Mans mest populära karaktärer.  Längd 2.09 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)  Visas i 2D & 3D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Christoffer Robin & Nalle Puh  Premiär Fredag 12/10

Christopher Robin & Nalle Puh poster

I denna spelfilm har Christoffer Robin, den lilla pojken som en gång i tiden älskade att ge sig ut på äventyr i Sjumilaskogen, blivit vuxen. Men han känner sig vilsen i vuxenvärlden och nu måste hans barndomsvänner, Nalle Puh, Nasse, Ior och Tiger, ge sig ut i vår värld för att hjälpa Christoffer Robin hitta tillbaka till den omtänksamme och lekfulle lille pojken som fortfarande finns inom honom. Regi - Marc Forster I rollerna: Ewan McGregor, Hayley Atwell, Chris O'Dowd, Toby Jones, Peter Capaldi, Jim Cummings Längd 1.34 Barntillåten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grinchen  Premiär Fredag 9/11

Grinchen poster

Dr. Seuss julsaga "Grinchen" kommer tillbaka i animerad tappning.

 

 

 

 

 

 

 

Med reservation för min klantighet då det gäller att sätta fingrarna på rätt tangent.