Sagabio Härnösand

Storgatan 37  Tel. 0611-200 50

 Filmer perioden 2 - 8/12

Fantastiska vidunder och var man hittar dem

Fantastiska vidunder och var man hittar dem poster

FANTASTISKA VIDUNDER OCH VAR MAN HITTAR DEM är ett nytt äventyr som tar oss tillbaka till J. K Rowlings magiska värld. Med Oscar®belönade Eddie Redmayne ("The Theory of Everything") i huvudrollen som magizoologen Newt Scamander kommer i höst detta äventyr som utspelar sig i 1920-talets New York. Efter ett avslutat uppdrag där Newt sökt sig för att upptäcka och dokumentera en samling magiska varelser anländer han i New York. Han kunde gjort ett uppehåll i staden utan problem, om det inte vore för malplacerade världslingen Jacob samt en del fantastiska vidunder som rymt ifrån Newt Scamander. Dessa vidunder kan skapa problem i både trollkarlarnas och världslingarnas värld.  Regi - David Yates I rollerna: Eddie Redmayne, Ezra Miller, Colin Farrell, Katherine Waterston, Ron Perlman, Samantha Morton, Gemma Chan, Jon Voight, Dan Fogler  Längd 2.13 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)   Visas i 2D & 3D

 

 

 

 

Visas i Salong 1 Fredag till Torsdag Kl.18.00 i 2D  Pris 125:-

Visas i Salong 3 Fredag till Torsdag Kl.20.30 i 2D  Pris 125:-

Visas i Salong 2 Lördag Kl.15.00 i 3D  Pris 140:-

Boka/köp biljetter

 

 

Nocturnal Animals

Nocturnal Animals poster

I NOCTURNAL ANIMALS spelar de oscarnominerade Amy Adams och Jake Gyllenhaal ett skilt par som upptäcker mörka sanningar om både sig själva och varandra. Susan Morrow (Adams) är en konsthandlare som lever ett priviligierat men innehållslöst liv i Los Angeles. En dag får hon en roman skickad till sig, skriven av hennes exman Edward (Gyllenhaal) som hon inte haft någon kontakt med på år. Boken är tillägnad henne. Romanens innehåll är både våldsamt och skrämmande, men medan hon läser den kan Susan inte motstå att känna en viss saknad. I takt med att berättelsen fortskrider inser hon att boken är en hämndaktion från en man som hon inte alltid behandlat så väl. Hon tvingas omvärdera många av de val hon gjort, och på köpet väcker hon till liv känslor som för länge sedan försvunnit. Regi - Tom Ford I rollerna: Jake Gyllenhaal, Amy Adams, Isla Fisher   Längd 1.57 Barnförbjuden

 

 

 

 

 

Visas i Salong 2 Fredag till Torsdag Kl Kl.20.45   Pris 115:-

Boka/köp biljetter

 

 

Fyren mellan haven

Fyren mellan haven poster

Tom Sherbourne (Fassbender), en fyrvaktare, och hans fru Isabel (Vikander) lever vid kusten i västra Australien. En dag hittar de en död man och ett ensamt spädbarn i en livbåt som blivit uppspolad på stranden. De bestämmer sig snabbt för att ta sig an den lilla flickan som sitt eget barn. Några år hinner passera innan de stöter på en kvinna (Weisz) som har förlorat sin dotter och sin man till sjöss under samma tid som Tom och Isabel hittade sin baby... Baserad på succéboken med samma namn. Regi - Derek Cianfrance I rollerna: Michael Fassbender, Rachel Weisz, Alicia Vikander  Längd 2.13 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

Visas i Salong 2 Fredag till Torsdag Kl.18.00  Pris 120:-

Boka/köp biljetter

 

 

Julieta

Julieta poster

NOMINERAD TILL GULDPALMEN I CANNES 2016 PEDRO ALMODOVAR TILLBAKA I GAMMAL HÄRLIG STIL Julieta bor i Madrid med sin dotter Antía. De båda lider i tystnad sedan Xoan, Julietas man och Antías pappa, har gått bort. Men ibland för inte sorg människor närmare varandra, utan längre isär. När Antía fyller arton år lämnar hon sin mamma, utan någon förklaring. Julieta söker efter henne på alla sätt hon kan, men inser snart hur lite hon faktiskt vet om sin dotter. JULIETA berättar historien om en mors kamp mot ovissheten. Men också om öde, om skuld och vad det komplexa men ofattbart mystiska är som kan få oss att överge de personer vi älskar, radera dem från våra liv som om de inte betydde något, som om de aldrig existerat. - Efter lite udda filmiska utsvävningar i "Kära passagerare" och "The Skin I Live In" är Pedro Almodovar tillbaka på säker mark i sin 20:e långfilm, där han går tillbaka till känslan och tematiken i hyllade kvinnoporträtt som "Allt om min mamma" och "Tala med henne". Emma Suarez och Adriana Ugarta delar på titelrollen som den äldre och yngre upplagan av Julieta, vars liv kartläggs från 1985 fram till i dag. I rollistan finner vi också Rossy de Palma som är gammal bekant i Almodovar-sammanhang, och så även fotografen Jean-Claude Larrieu och kompositören Alberto Iglesias. Regi - Pedro Almodóvar I rollerna: Emma Suarez, Adriana Ugarte, Rossy de Palma, Michelle Jenner, Inma Cuesta, Dario Grandinetti, Daniel Grao, Nathalie Poza Längd 1.39 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)

 

 

Visas i Salong 3 Söndag Kl.18.30  Pris 110:- 

Boka/köp biljetter

 

 

Kvinnan på tåget

Kvinnan på tåget poster

Rachel är i sorg efter sin skilsmässa. Varje dag spenderar hon sin dagliga pendeltågsresa fantiserandes om det tillsynes perfekta paret som bor i ett hus som hennes tåg passerar varje dag. En morgon ser hon någonting chockerande hända utanför tågfönstret som kommer att förändra allt. Kvinnan på tåget (The Girl on the Train) är baserad på Paula Hawkins bästsäljande roman med samma namn och med manus skrivet av Erin Cressida Wilson och Tate Taylor. Regi - Tate Taylor  rollerna: Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennett, Justin Theroux, Luke Evans, Allison Janney, Edgar Ramirez, Lisa Kudrow och Laura Prepon Längd 1.52 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

Visas i Salong 3 Onsdag Kl.18.15  Pris 115:-

Boka/köp biljetter

 

 

Allied

Allied poster

Robert Zemeckis (Forrest Gump, Tillbaka till framtiden m fl) nya film, ALLIED, är ett krigsdrama med Brad Pitt och Marion Cotillard i huvudrollerna. De gör rollerna som Max, en brittisk underrättelseofficer, och Marianne, som är fransk motståndskämpe. De möts för första gången under ett uppdrag i Casablanca, 1942, vilket resulterar i giftemål. Då de, efter en period på olika håll, återförenas i London, nås Max av ryktet att Marianne sannolikt är spion för Nazityskland. Regi - Robert Zemeckis I rollerna: Brad Pitt, Marion Cotillard, Lizzy Caplan, Jared Harris och Matthew Goode  Längd 2.04 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap) 

 

 

 

 

 

Visas i Salong 3 Fredag, Lördag, Måndag, Tisdag & Torsdag Kl.18.00  Pris 120:-

Boka/köp biljetter

 

 

Arrival

Arrival poster

Ett antal mystiska rymdskepp landar samtidigt på olika platser över hela världen. I USA sätts en elitstyrka samman under ledning av expert inom lingvistik, Dr Louise Banks (Amy Adams), för att undersöka om rymdskeppets besättning har fientliga avsikter eller inte. Hon och hennes team arbetar dock under extrem tidspress då utomjordingarnas besök orsakat globala krisstituationer. Banks måste ensam fatta ett beslut som kan hota hennes liv - och förmodligen hela mänskligheten. Regi - Denis Villeneuve I rollerna: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker, Michael Stuhlbarg, Mark O'Brien, Tzi Ma  Längd 1.56 Tillåten från 11 år (7 år i målsmans sällskap)

 

 

 

 

 

Visas i Salong 1 Fredag till Torsdag Kl.20.45  Pris 115:- 

Boka/köp biljetter

 

 

Pettson & Findus - Juligheter

Pettson & Findus - Juligheter poster

Två dagar före julafton blir Pettson och Findus insnöade på den lilla gården. Snart har de ätit upp all mat och inte kan de ta sig ut för att hugga ner en julgran. Findus är rädd att det inte kommer bli något julfirande, men Pettson lovar att det ska bli den bästa julen någonsin! Nästa dag är vädret bättre och de lyckas ta släden ut i skogen. Men Pettson gör illa foten och de får återvända hem tomhänta. Grannarna Beda och Gustavsson erbjuder sig att hjälpa dem, men Pettson envisas med att tacka nej. När Findus gör ett sista försök att rädda julen håller han på att ställa till det ordentligt. Till slut får han Pettson på bättre tankar och tillsammans bygger de en alldeles egen julgran. Plötsligt knackar det på dörren och när de öppnar tror de inte sina ögon: Där står deras snälla grannar med famnen full av godsaker. Äntligen kan vännerna fira den bästa julen någonsin! Regi - Ali Samadi Ahadi I rollerna: Svenska röster: Ima Nilsson (Findus), Claes Månsson (Pettson samt berättarröst), Allan Svensson (Gustavsson) med flera  Längd 1.23 Barntillåten

 

 

 

 

Visas i Salong 1 Lördag & Söndag Kl.15.00  Pris 100/80:-  Svenskt tal

Boka/köp biljetter

 

 

Trolls

Trolls poster

Från genierna som skapade SHREK kommer alla generationers hårfagra och färgstarka favoriter lyckotrollen i den musikspäckade komedin TROLLS. Vi får hänga med Poppy, den optimistiska ledaren av Trolls, och hennes totala motsats, Kvist. Tillsammans måste detta udda par ge sig ut på ett äventyr långt bort från den enda värld de känner till?  Regi - Mike Mitchell, Walt Dohrn  Längd 1.32 Tillåten från 7 år  (Barntillåten i målsmans sällskap)   Visas i 2D & 3D

 

 

 

 

 

 

Visas i Salong 3 Lördag & Söndag Kl.15.00 i 2D   Pris 100/80:-  Svenskt tal

Boka/köp biljetter

 

 

Morran och Tobias

Morran och Tobias poster

Efter en incident med en luftballongsbrännare råkar Morran och hennes son Tobias, två lite udda karaktärer på samhällets skuggsida, bränna ned det hus som varit deras hem i 34 år. Med en utbränd husvagn på släp fylld med sotigt bohag går flytten till det nya hem som de tilldelats av kommunen. Samtidigt som Morran ser chansen att ge henne och Tobias en möjlighet att starta om på nytt, så har Tobias mängder av kreativa idéer om hur han ska förbättra huset - med allt från högtryckstvätt till kulspruta. Men det är något med det nya hemmet som känns bekant, och genom en rad slumpartade händelser tvingas den skeva duon en gång för alla ta itu med det förflutna. Regi - Mats Lindberg I rollerna: Robert Gustafsson, Johan Rheborg Längd 1.39 Tillåten från 7 år  (Barntillåten i målsmans sällskap)

 

 

 

 

Visas i Salong 2 Söndag Kl.15.00  Pris 110:-   Textad.

Boka/köp biljetter

 

 

 

 

 

 

 

 Kommande period.